RADIOACTIUS COMUNITARIS

Ràdioactius som la ràdio comunitària del Poble-sec, oberta a tots els veïns i veïnes del barri per a la realització de programes radiofònics, enfocats a temàtiques d’interès per a la comunitat, de caràcter social i cultural.

L’objectiu del projecte és potenciar el coneixement i sentit de pertinença al barri, augmentant la participació activa de la comunitat, especialment dels grups més vulnerables i amb major risc d’exclusió social.

Ràdioactius està dirigida des del Pla Comunitari amb el suport d’Art&Coop, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Centre Cívic El Sortidor.

Podeu seguir-nos en facebook i també escoltar els programes al blog i a l’Ivoox.

PRINCIPIS RÀDIOACTIUS

Perquè una ràdio comunitària?

Ràdioactius som un col·lectiu de persones diverses que ens reunim per fer ràdio amb una visió clarament comunitària.

Per nosaltres, ser una ràdio comunitària comporta tota una sèrie de valors en relació a la convivència i el respecte a les diversitats: culturals, religioses, de gènere, etc.

En el nostre dia a dia tenim molt clars els nostres principis:

1.Compromís amb el barri

Volem ser la ràdio comunitària del Poble-sec, per això tenim un compromís amb la creació de programes que parlin de la realitat del nostre barri. Des de Ràdioactius intentem fer d’altaveu de diferents col·lectius, de les seves problemàtiques i projectes, que moltes vegades no tenen altres espais de comunicació.

2. Treball participatiu

Ser una ràdio comunitària també té a veure a una manera de treballar més participativa i horitzontal. Defensem el treball en equip, sense protagonismes de cap tipus i en el que tothom pot aportar molt a l’equip, sigui professional de la ràdio o no, tots els veïns i les veïnes estan cridats a participar i tenen les mateixes possibilitats de contribuir en la producció dels programes. Els continguts es decideixen de manera col·lectiva i es discuteix l’enfocament que es vol donar als programes, tenint sempre presents els nostres valors i una perspectiva de gènere.

3. Apoderament veïnal

Entenem la ràdio no només com a mitjà de comunicació, sinó també com a eina de treball comunitària que promou l’apoderament veïnal mitjançant un procés d’aprenentatge i desenvolupament d’habilitats de comunicació i de treball en equip, així com l’enfortiment del sentiment de pertinença al barri.

4. Feminisme

Entenem el feminisme com el moviment ideològic, polític i social que defensa la igualtat entre dones i homes. Ser una ràdio feminista té a veure amb la necessitat de donar visibilitat a les discriminacions i problemàtiques de gènere que existeixen a la societat patriarcal i també garantir una visió de gènere a tots els programes, afavorint la participació de dones diverses i posant al centre els debats feministes.