CULTURA CONTRA TRANSFÒBIA

Ir a descargar

El divendres 22 de març una companya trans va ser agredida per un grup de joves a la plaça del Sortidor a plena llum del dia. Des de Ràdio-actius al pograma d’avui condemnem tota forma de violència i especialment contra els col·lectius més vulnerables i el col·lectiu LGTBI+

Ens dol que succeixin aquestes agressions, ens dol la inacció de les persones presents aquell dia a la plaça i ens dol l’actuació dels cossos policials que van acudir al crit d’auxili, per no haber sabut acompanyar adequadament la Morgana.

Per desgràcia no són fets aïllats, per aquest motiu ens arrepleguem totis per fer xarxa, denunciar els fets i donar suport. Si toquen a una, responem totis!!! Alhora que us convoquem a la jornada comunitària que s’està organitzant pel proper divendres 17 de maig.

Creiem fermement que la cultura i l’educació és la millor manera de combatre la violència i que les famílies sóm responsables de l’educació i formació dels nostres joves i infants, però també la societat és responsable com a tribu.

No podiem callar davant d’aquests fets, ni mirar cap a una altra banda, per això agraïm els testimonis de la Morgana i la Cielo que ens acompañen al programa d’avui conduït pel nostre company Tomàs.

La Cultura i els llibres són un pilar per la lliuta contra la violència, una font de coneixement que ens forma, nodreix i alimenta l’esperit, fomenta la nostra imaginació, ens fa conèixer nous móns i realitats, ens emociona i fa sonmiar i sens dubte ens diverteix. Així que, tot aprofitant la Diada de Sant Jordi amb les diferents activitats organitzades al Poble-sec durant aquesta setmana, us portem un programa més extens de l’habitual, amb un munt d’entrevistes i recomanacions literàries.

L’Esther G. parla amb la Morgana i la Cielo de la lamentable agressió i de la jornada que entre totis s’està organitzant.

L’Aurèlie, la nostra reportera incansable, parla amb diferents llibreries del barri com La Carbonera, La Raposa i La Social qui ens ofereixen un ventall de propostes per culturitzar-nos i divertir-nos.

La Núria entrevista en Josep Guzmàn i en Josep Fabra qui ens parlen dels seus darrers llibres sobre Les Festes Populars desaparegudes al Poble-sec i sobre el barri de Sant Antoni desaparegut, amb unes imatges increïbles que ens ajudaran a conèixer millor la memòria dels nostres barris.

La Isabela entrevista l’escriptor Pako Muñoz qui ens presenta la seva nova novela “Ríos de mentiras”, el segon llibre publicat per l’autor que forma part d’una trilogia que arranca amb el desnonament d’un monument funerari, una cripta del cementiri de Montjuïc d’una família burgesa. Tots els fets narrats giren entorn a la recerca dels familiars de les despulles de les persones que hi conté la Cripta i ens porta a un viatge en el temps que salta des del context històric de la Segona República fins els nostres dies amb un entramant de personatges, aconteixements i misteris que t’atrapen a les seves pàgines.

l’Aurelie i la Isabela ens presenten les recomanacions dels llibres que proposen els nostres veïns i veïnes.

I també en Juan Carlos, l’Alejandro, la Míriam, la Mari, la Isabela, en Tomàs, la Cecília i la Sònia ens fan les seves propostes de lectura.

En cabat la Cecília posa la cirereta del pastís amb un poema dedicat a la Morgana i a totes les víctimes de transfòbia.

Només queda agraïr-vos el vostre suport, tot desitjant que gaudiu del programa i d’una molt bona lectura!!!!!

Deja un comentario