8M: Vaga feminista, decolonial i antiracista

marcha-mujeres-Espan--a-080318-Manolo-Finish-CTXT

Ir a descargar

En aquest programa parlem de com s’està organitzant la vaga feminista del proper 8 de març, una vaga laboral, de cures, de consum i estudiantil, que ja porta temps escalfant motors per ser tot un èxit.

Tenim com a convidades dues dones, Aurea i Míriam, de col·lectius feministes que lluiten pels drets de les dones en diferents àmbits: Sindillar i Feministes del Poble-sec.

La feminització de la pobresa, la precarietat i la exclusió social i laboral als sectors més feminitzats com el del treball domèstic i de cures, la invisibilizació de les dones a l’àmbit públic, la LGTBIfòbia, la desresponsabilització de la societat patriarcal de les cures, la imposició d’estàndards heteronormatius, les violències masclistes i les greus conseqüències sobre les dones de la Llei d’Estrangeria han estat alguns dels temes que han sortit a l’entrevista com a reivindicacions feministes davant un sistema patriarcal, capitalista i racista.

Dediquem una secció també a parlar de la violència sexual i de com els recents casos de violacions que han tingut lloc al Poble-sec han generat una sensació de por i inseguretat en moltes dones. Davant d’aquesta realitat, molts grups de dones del barri han decidit plantar cara i organitzar-se, crear xarxes de suport, fer una crida a la sororitat i sobretot, instar als homes a fer una autocrítica dels seus comportaments i actituds violentes. L’assetjament sexual i ser còmplices d’agressions també és violència.

Per acabar, l’Alba ens porta una agenda cultural en clau de gènere. Si voleu conèixer quines activitats culturals i espectacles es faran al barri durant el mes de març, no us perdeu aquesta secció.

Gràcies a les invitades i també a tot l’equip de Ràdioactius que ha participat en aquest programa: Gladys, Silvia, Carme, Isabel, Alba, Adrià, Jacqueline, Esther G i Esther R i en la taula de so: Juan Carlos.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s