Comunitat Lendi. Més enllà dels intercanvis

mujeres en la red

Ir a descargar

Avui a Ràdioactius parlem sobre les noves formes de crear relacions de veïnat mitjançant Internet i les xarxes socials. Com hi hem arribat? Què ens aporten les comunitats virtuals? Quina és la nostra contribució i responsabilitat en el funcionament d’aquest medi de comunicació/organització de la nostra societat?

Comencem mirant enrere, parlant de l’evolució de la comunicació al llarg dels segles: el telègraf, la ràdio, el telèfon i de la irrupció als anys 60 d’Internet, fins al dia d’avui on les Apps són el resultat de les noves demandes i moviments socials.

Avui, hem tingut l’oportunitat de conèixer una d’aquestes noves maneres de relació a través de les noves tecnologies, el Lendi, una comunitat en la xarxa, creada a la nostra ciutat que està tenint una gran expansió als  barris i com no pot ser d’altra manera, també al Poble-sec. El seu creador, en Javier Velasco, ens ha explicat la filosofia amb la que va néixer Lendi: disminuir el consum mitjançant els préstecs de tot allò que necessitem puntualment.  També algunes persones membres d’aquesta comunitat i que sovint fan intercanvis, ens expliquen algunes de les seves experiències de com i què els ha aportat participar-hi.

A més, us presentem una nova secció mensual que ens porta l’agenda cultural del nostre barri. Si voleu conèixer algunes de les millors ofertes culturals del Poble-sec, es fa imprescindible que escolteu la nova secció en la que s’informa de les activitats programades pels propers dies a les sales del barri.  En aquesta primera agenda trobareu informació sobre l’oferta teatral  i una ressenyes de la temàtica de les obres previstes, que us sorprendran.

Dedicat a les persones amants de les sèries, l’Esther i en Beñat tanquen aquesta emissió amb un escrit sobre els perills del món virtual i l’adició a les xarxes, ambientat en Black Mirror…. impressionant, no us el perdeu!

Gràcies a tot l’equip de Ràdioactius que fan possible aquest programa: a Juan Carlos i Gladys per conduir el programa, a Alejandro i Beñat als controls de so, i a totes les nostres col·laboradores, Carme, Esther, Adrià, Alba, Esther i Dexie per encarregar-se de les seccions.

Si voleu formar part d’aquest equip i fer ràdio comunitària, us animem a participar, proposeu-nos allò que creieu pot ser interessant pel barri i us convidem de nou a compartir el temps i l’espai (físic i a les xarxes) en molt bona sintonia.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s