El Ramadà al Poble-sec

ramadà

Ir a descargar

Aquest passat dimarts 4 de juny es va celebrar la festa final del Ramadà, i a Ràdioactius hem dedicat aquest programa a la comunitat musulmana del barri del Poble-sec per conèixer millor l’Islam i les seves tradicions.

Hem tingut tres veïns i veïnes convidades: la Ilham, una jove del barri vinculada a molts projectes comunitaris del Poble-sec, la Xantal del barri veí de la Bordeta, membre de l’Associació de Dones Musulmanes de Catalunya i vinculada al Centre Islàmic de la Bordeta, i en Hassan, com a portaveu de l’oratori Faizan e Madina situat al carrer Cabanes 16 del nostre barri. Tres persones convidades de generacions i orígens diferents, que ens transmeten els valors i el sentit del Ramadà i de practicar l’Islam. Ens expliquen entre d’altres moltes coses interessants, que aquest més sagrat de dejú té una funció a més de religiosa, sanitària perquè purifica el cos, mental perquè afavoreix la voluntat i moral perquè afavoreix l’empatia amb les persones privades d’aliments. També ens transmeten la importància de passar aquests dies entre familiars i amistats, i ens expliquen que són els Iftars populars on es comparteixen àpats quan cau el sol a espais públics dels barris. Hem parlat també del que implica fer el Ramadà a Catalunya i com ho viuen als seus entorns socials, a la feina i als estudis.

La nostra reportera Esther García ha entrevistat a comerciants musulmans del barri per conèixer la seva rutina durant el més de Ramadà i aprofitant que eren comerços d’alimentació els hi hem preguntat quins dolços o menjars són els més típics quan es trenca el dejú.

Hem acabat amb l’Agenda cultural fent un repàs per les activitats, espectacles i exposicions dels propers dies.

Gràcies a les persones convidades Hassan, Ilham i Xantal, i als comerciants entrevistats Yasmine, Zora i Shabat. També a tot l’equip de Ràdioactius que ha participat en aquest programa: Juan Carlos, Esther R, Maria, Esther G, Carlos, Jordi i Silvia, i a la taula de so: Alejandro.

Eid Mubarak veïns i veïnes musulmans!

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s