Memòria de les lluites per l’habitatge

Ir a descargar

El dilluns 2 de maig l’equip dels Ràdio-actius vam participar d’una transmissió molt especial. Ens vam traslladar a la Lleialtat Santsenca per formar part del programa “Memòria de les lluites per l’habitatge a Barcelona”, que busca difondre i reivindicar els moviments i les persones que van dur a terme estratègies col·lectives per la defensa del dret a l’habitatge a la ciutat en els darrers 90 anys, des que va tenir lloc la primera vaga documentada a Barcelona, entre abril i desembre de 1931.

A través de la projecció de fotografies i el testimoni de veïns i veïnes del barri del districte de Sants-Montjuïc, vam comentar vivències i vam recuperar part de la memòria d’aquestes lluites pel dret a un habitatge digne. Alguns dels eixos que vam recórrer son el barraquisme, les cooperatives d’habitatge i la lluita contra la construcció especulativa. Us conviden a escoltar aquestes veus que son part de la nostra historia col·lectiva i ens animen a seguir defensat aquest dret per totes i tots.

Ens van acompanyar la Pepita Plana, com a responsable de l’arxiu històric de l’església Sant Medir; el Josep Guzmán, membre del Centre de Recerca Històrica del Poble Sec; l’Agus Giralt, historiador; i el Lluís Maté, l’Associació de Veïns Font de la Guatlla-Montjuïc desde 1992.

Aquest episodi el vam gravar com a part del programa “Memòria de les lluites per l’habitatge a Barcelona”, iniciativa impulsada per la Regidoria de Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Barcelona i que s’ha treballat conjuntament amb les entitats i els veïns i veïnes que participen en les Taules de Memòria dels deu Districtes de la ciutat.

Desitgem que el gaudiu i, sobretot, que junts fem memòria col·lectiva per seguir defensant els drets bàsics i per garantir que tots visquem amb dignitat.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s