8M DONES EMPODERADES, DONES RÀDIO-ACTIVES

Ir a descargar

Aquest 8M des de Ràdio-Actius tornem a posar a les dones al centre, dones fortes, lliures, empoderades i ben segur que d’haver estat coetànies, dones ràdio-actives.

En aquesta ocasió i en un super-programa s’estrena en la conducció la més jove de la colla, la nostra estimada Mireia Grau, que com veureu supera amb escreix totes les espectatives que eren ben altes!

La Mireia ens guia per un recorregut per algunes dones del barri d’ahir i d’avui. Comencem fortes amb l’Elena Ponz, il·lustradora, narradora, poeta, professora, etc … i que també fou ràdio-activa,  que ens presenta el seu poema del 8M i que també és molt nostre, doncs… qui no s’ha sentit així en un moment o altre? Si voleu saber de què us estem parlant ja trigueu a escoltar el nostre programa que ben segur no us deixarà indiferents.

Tot seguit podreu escoltar l’ambient d’aquest passat dissabte 4 de març a la plaça de la Valerie Powles… Com? Què encara no saps on és? En serio??? Doncs et donem una altra raó per escoltar aquest potent programa. Sabràs on és la plaça, qui era la Valerie Powles i el què li deu el barri del Poble-sec  per contribuir a reforçar la nostra memòria històrica.

De la Valerie ja ens va parlar la Raquel García, de la Maleta del Cinema, quan ens va presentar el curt sobre ella que aquests dies s’ha pogut tornar a veure al refugi 307  (https://youtu.be/rtgoBrzaWFM), però aquesta vegada  torna i molt ben acompanyada per la Cèlia, la Maya i la Júlia. Elles són les encarregades d’explicar-nos detalls sobre el curt que han pogut realitzar en el taller d’enguany del projecte “El Meu barri és un món” que tracta sobre una altra donassa: La Margarida Xirgu. Aquestes tres noietes són increïblement divertides i els encanta entrevistar… seràn futures ràdio-actives…??? No podem deixar de mencionar a l’Emma, l’Athena, en Gabriel, en Roc i l’Aitor que juntament amb les seves companyes han sigut qui han investigat sobre la Xirgu per poder presentar-nos-la amb aquest fantàstic curt que podeu veure en aquest enllaç:

El passat 25 de febrer feia just un any que ens va deixar la Mar Llop. Va marxar de cop, sense avisar ni despedir-se, i encara no ens sabem avenir. La Mar, una altra donassa que trobem molt a faltar i des de ràdio-actius hem volgut fer un petit homenatge a aquesta genial dona lliure, activista trans, gran persona i que a més era una excel·lent fotògrafa i artesana audio-visual. La recordem amb carinyo escoltant la seva veu, parlant dels seus projectes de Construccions Identitàries i Famílies Trans, i fem una crida peque el seu llegat segueixi bellugant-se per continuar obrint cors i ments i ajudar a tothom  que necessiti un referent en el seu procés de trànsit. T’enviem una forta abraçada i un cabàs ple de petons! Mar, t’estimem!

El dia que no hi hagi res a celebrar el 8M, voldrà dir que ho hem fet bé, que ho hem aconseguit, i que el 100% de la humanitat camina de la mà pel bé comú sense diferència de cap tipus, ni per raò de sexe, raça, origen, edat, creences, diferents capacitats, etc, etc. . Però com de moment no és el cas ens veiem a les manis d’avui, recordant-vos que cal treballar dia a dia i tots plegat perque arribi aquest dia tant desitjat.

La imatge que acompanya aquest programa és un dibuix impressionant d’una jove artista amb un talent increïble, us parlem de la Candela Lòpez de només 12 anys…. Estem conveçuts que en sentirem a parlar d’ella!!!

Salut i que gaudiu del programa!!!!  

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s