8M: El patriarcado se va a caer

Ir a descargar

Aquest any ha coincidit la gravació d’aquest programa amb un dia molt importat de reivindicació i celebració i, com no podia ser d’altra manera, parlem de la vaga feminista del 8 de març. De fet, mentre estem a la Bibliomusicineteca gravant el programa hi han diferents manifestacions al Passeig de Gràcia de Barcelona o a tantes ciutats de tot el país i de tot el món. No només volem més representació femenina a tots els àmbits o l’equiparació salarial i conciliació de la vida laboral i familiar sino que volem respecte en el sentit més ampli de la paraula per poder ser, viure i fer sense ser jutjades per les nostres opcions i sense por de ser agredides de cap manera.

La Sílvia presenta el programa recordant el perquè d’aquesta data i fent un recull de les activitats que s’han celebrat durant la setmana.

L’Esther i la Núria ens parlen de la passejada feminista realitzada per la muntanya de Montjuï el diumenge 7 de març, al matí i d’un llibre fantàstic que s’ha editat per les associacions feministes de Sants i Poblesec paral·lelament a l’organització del seu itinerari, on es parlen de dones extraordinàries vinculades al barri. L’Esther ens porta la càpsula de l’entrevista a la Maria Carretero, membre de Poble-Sec Feminista, que ens dona més detall del procés d’organització de l’acte i de la creació del llibre.

Hem parlat del Mural de Ciudad Lineal de Madrid que l’extrema dreta volia esborrar i que aquest matí hem vist destrossat, i entre tots els membres de radioactius hem fet una pincellada de les vides d’algunes de les dones en ell representades com Rosa Parks, Nina Simone, Comandanta Ramona, Kanno Sugako, Àngela Davis, Liudmila Pavlichenko, Billy Jean King, Valentina Tereshkova, Rosa Azauro i Cata Catana. També parlem de la Petra Kelly a la que hem descobert en la nostra passejada i la Núria fa un petit homenatge a la seva tieta Sagrario Martínez Carrera, química pionera en el ram de la cristal·lografía a Espanya.

Juan Carlos ens ha presentat el “gilipollas” de la quinzena i hem pogut felicitar-lo, doncs avui és el seu aniversari. Per Molts Anys Presi!!!!

També donem l’enhorabona a la Lídia que s’ha estrenat amb molt bona nota en aquest programa i la benviguda a la Julieta com a nova incorporació de l’equip radioactiu. Agraïts com sempre per la col·laboració de l’Alejandro com a tècnic de so i a en Juan Carlos, Esther G, Sílvia, Esther R. que avui ha estat a la batucada i a la manifestació, a la Núria i a la Isabel a la que avui donem un calorós comiat per tants programes i moments tant macos compartits doncs la vida la porta cap a una altra ciutat, et trobarem molt a faltar!!

Esperem que gaudiu del programa tant com nosaltres al fer-ho i recordeu que la lluita feminista és una lluita diària de tots i totes… només així farem caure el patriarcat! Visca la Lluita Feminista!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s